Att koppla ihop händelser med känslor

Mitt största problem som nybliven singel är att vara ensam på kvällarna. Det är så hårt kopplat med ångest och depression att dom känslorna kommer automatiskt till mig när jag ska sova. Och jag vaknar ofta upp i panik. 

Nu tänkte jag att jag ska testa att koppla ihop dom här ensamma stunderna med någonting fint och härligt. Hjälp gärna till med tips i kommentarer nedan för hur ni får till mys hemma. 

- alltid ha fina nytvättade sängkläder( ibland bara slänger jag på sängkläder som inte matchar eller har fula färger. Men jag tänker att jag verkligen ska anstränga mig för att få sängen att se inbjudande ut. 

- att göra en grundlig rengöring och insmörjning med bra produkter och krämer som luktar gott. (Här vill jag känna att jag är värd att tas hand om. Jag vill göra rutinen noggrant och nästan tänka på mig själv som en vän som jag tycker om väldigt mycket) har ni några bra produkter som doftar ljuvligt och är välgörande? Gärna budgettips! 

-göra en Spotify-lista med musik som är lugn och som jag gillar. (Jag tror att många faktorer påverkar sinnesstämningen. och om jag ska ändra min känsla för ensamhet så måste jag bli påverkad från flera olika håll: doft, beröring, hörsel osv) 

- beröring. 1. Jag ska yoga. En liten enkel rutin som säger åt mig att det är dags att gå och lägga sig. 2. Vackra mjuka mjukiskläder som känns skönt mot kroppen, ingenting får skava( här har jag tjuvstartat och köpt in lila sammetsbyxor som är det skönaste jag upplevt. ) hittade en fin yogarutin här: http://jannasyoga.se/lugn-kvallsyoga/

- smak ( dricka en kopp lugnande te. Det tror jag gör underverk och lugnar ner en orolig själ) tar gärna emot tips på goda teer 

- hjärnstimulans (här kan jag inte riktigt bestämma mig. Ska jag hitta en härlig ångestfri serie eller ska jag börja läsa en bok? ) ångestfria böcker och filmer eftersökes, gärna mycket ytlighet! 

Kom med fler kvällstips. Eller fler tips om hur man gör ensamheten mer uthållbar





harligareliv.blogg.se

livsstilsblogg med inspiration till ett härligare liv

RSS 2.0