Må-bra-knep?

I morse vaknade jag upp och kände ett stort vemod. Jag ville ingenting, typiska pms-känslor trots fel tid i månaden. Jag bestämde mig för att ändra mitt beteende och tvingade ut mig på en morgonpromenad vid vattnet.
Nu har jag tagit mig till jobbet och har fortfarande en jobbig känsla i bröstet men jag är fast besluten att ändra på detta. Träning efter jobbet har bokats in, jag sitter med en vattenflaska vid skrivbordet för att jag tror att jag mår dåligt med för lite vatten.

Det här är mina må-braknep. Har ni några får ni gärna säga till:

- Sömn. Detta är nog det viktigaste på listan. Att sova och att sova på rätt tid. För mig har det blivit senare och senare läggning sista tiden men det ska jag ändra på nu. jag somnar 23 och går upp 06.30

- mat och vatten. Inget socker och en massa vatten. Rensa ut kroppen från gifter.

- Ingen alkohol. När jag mår dåligt måste jag in i en pigg och ren känsla där jag känner att jag är på väg åt ett bra håll och att jag har kontroll. Alkohol kan vara härligt i stunden och någonting jag gärna sysslar med när är i balans. När kontrollen och känslan av att vara på väg åt rätt håll finns där.

- städning. Nu känns det som att jag kommer med självklarheter men om inte för någon annan så känns det iaf bra för mig att ha det nerskrivet. Rent hem och ren kropp gör susen för mig. Då kan jag vila i att bara vara, annars tar fula naglar och damm över mitt medvetande och ligger och krafsar på min uppmärksamhet.

-Träning. Förutom att skapa endorfiner så ger träningen mig verkligen känslan av att vara på väg åt rätt håll. Jag känner mig duktig efteråt.

- räkningar + andra måste-grejer kan vara skönt att få bort. Svara på sms som ligger och gnager, boka in läkarbesök. Det här är sånna typiska saker som är svåra att göra när man mår dåligt men om man lyckas så sätter det i gång bollen i posiiv rullning.


Sakerna ovan lurar mig att tror att jag mår bra, för när jag mår bra så görs dom sakerna av sig självt utan så mycket ansträngning. När jag mår dåligt är ansträngningen maximal och vissa av sakerna känns som ett oöverstigligt berg. Men eftersom att jag inte är allför långt ner i någon svacka så ska jag försöka tvinga mig igenom all of the above och hoppas på ett lyckligt jag som vaknar upp i morgon.

harligareliv.blogg.se

livsstilsblogg med inspiration till ett härligare liv

RSS 2.0